De Groene Pollepel https://degroenepollepel.nl/appel-perentaart/ Export date: Wed Dec 4 8:21:55 2024 / +0000 GMT |
Appel/perentaartIngrediënten: Voor de bodem
Voor de caramel
Voor de vulling
Voor de garnering
Bereiden In de keukenmachine mixen we alle ingrediënten voor de bodem tot een fijn beslag. Je kunt het best als eerst de dadels erin doen zodat deze fijn gemalen worden, dan de noten toevoegen. Hieraan voeg je de (gesmolten) kokosboter toe en daarna alle kruiden. In een springvorm druk je het beslag aan tot een fijne taartbodem met een randje van ongeveer 3 cm. Doe de springvorm voor 10 minuten in de koelkast/vriezer zodat deze kan harden en de kokosolie kan stollen. Smelt voor de caramellaag de kokosolie zachtjes in een pan. Doe dit met de overige ingrediënten voor de caramellaag in een keukenmachine en meng alles tot een karamel. Dit kan tot 10 minuten duren – voeg nog wat water toe als het te klonterig is. De vulling maak je door appels of peren te schillen en in blokjes te snijden. Hier voeg je wat citroensap aan toe zodat de appels niet gaan verkleuren. Dan voeg je hier voldoende kaneel aan toe en dit roer je goed door. Vervolgens voeg je hier in water gewelde rozijnen aan toe. Als de taartbodem opgestijfd is kun je hier de appel/perenmix aan toevoegen. Garneer de taart met wat gehakte nootjes. |