De Groene Pollepel
https://degroenepollepel.nl/bloemkoolcurry/
Export date: Sat Apr 20 9:44:45 2024 / +0000 GMT

Curry met bloemkool en kip




Ingrediënten (4p):

  • 300 gr kipfilet

  • 1 grote ui

  • 1 bloemkool

  • 1 grote zoete aardappel (250/300 gr)

  • 2 el milde Indiase currypasta (Patak's)

  • 1 pakje kokosmelk (250ml)

  • ½ zakje verse koriander

  • Olijfolie

  • 1 tl kerrie

  • 1 tl kurkuma

  • Peper en zout


Benodigdheden:
Braadpan of wok (met deksel)

Bereiding:

Kipfilet in blokjes snijden. Marinade maken van de olijfolie met kerrie en kurkuma, peper en zout. Kipfilet mengen met de marinade en even laten staan.
Bloemkool schoon maken en in roosjes verdelen. Aardappel schillen en in blokjes (+/- 1 cm) snijden. Uien schoonmaken en snipperen.
Gemarineerde kipfilet bakken in kokosolie. Aardappels en ui toevoegen en 1 min. meebakken.Currypasta met een beetje water erdoor roeren en 1 min. meebakken. Kokosmelk en bloemkool toevoegen en geheel aan de kook brengen. Curry zachtjes laten koken tot aardappels en bloemkool gaar zijn (ongeveer 10 min.). Bestrooien met fijngesneden koriander.

Lekker met rijst of naanbrood.

Wil je de curry wat milder, dan kun je nog een blikje tomatenblokjes toevoegen (gelijk met de kokosroom).
Maak de curry een dag van te voren, de volgende dag nog lekkerder! En maak een grote pan en vries de rest in voor drukke dagen.

Eetlijn proof: vervang de rijst door quinoa, amarant of boekweit. Of een stukje eetlijn kaas brood.