Bloemkoolrijst met garnalen
Ingrediënten (4 personen):
- 300 gr garnalen
- 600 gr bloemkool
- 200 gr peultjes
- 100 gr taugé
- 2 lente uitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm gember
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderzaad
- flinke scheut sojasaus
- kokosolie
- peper & zout
Benodigdheden
Keukenmachine of grove rasp
Bereiding:
Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Maal de roosjes fijn in de keukenmachine tot rijstkorrel grootte. Let op dat je de machine niet te lang laat malen, anders wordt het pap. Als je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook raspen.
Was en snij de peultjes doormidden en zet even aan de kant. Snij de lente ui in ringetjes en zet ook apart. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in wat kokosolie. Voeg de garnalen toe en bak ze rondom aan. Ze zijn klaar als ze roze zijn. Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en zet even aan de kant. Voeg de kerrie en korianderzaad toe aan de uien. Voeg evt. nog wat kokosolie toe. Voeg de peultjes toe en bak deze rondom aan. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en bak mee. Voeg tenslotte de taugé toe en roer nogmaals om. Breng alles op smaak met sojasaus en naar wens nog wat peper en zout. Voeg de gewokte garnalen toe en schep het geheel nogmaals om. Garneer met wat ringetjes lente ui en serveer meteen.