Blog berichten - Weekmenu

Ken je dat: wat moeten we nu weer eten?
Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je weet hoe je dat moet maken (makkelijk en snel), of omdat de kids dat lekker vinden (belangrijk dat zij goed eten), of omdat je gewoon geen zin en tijd hebt om iets anders uit te zoeken (ben al druk genoeg).

Zelf maak ik elke donderdagavond een weekmenu voor de komende week en ga dan op vrijdagochtend boodschappen doen. In dit weekmenu bedenk ik gerechten of zoek die op in mijn eigen receptenboek, waarvan ik weet dat ze goed voor mij en mijn gezin zijn. Zoveel mogelijk  volgens de orthomoleculaire richtlijnen en………………..volgens de 80/20 regel. 80% gezond en 20% wat minder gezond…….

Verder hou ik van afwisseling tussen vis, vlees en vegetarisch en eet met de seizoenen mee. En uiteraard staan groenten altijd in de hoofdrol.

Het is even een half uurtje tijd vrijmaken en dan ben ik voor de hele week klaar. Dat scheelt dan weer een hoop tijd, energie en moeite in die week. Tijd en energie die ik liever besteed aan een leuke blog schrijven of een spelletje met mijn zoon doen. 

Om het jou ook wat makkelijker te maken, deel ik hierbij één van mijn weekmenu’s.
Normaal gesproken deel ik deze alleen in de gesloten Faceboekgroep voor de deelnemers van mijn online programma. Wil jij ook toegang krijgen tot meer weekmenu’s en andere tips, stuur dan jouw email adres via een PB. Dan voeg ik je toe aan de geinteresseerdenlijst voor het online programma (in wording) “Energiek in 12 weken” en krijg je binnenkort meer informatie hierover. In dit online programma leer je, naast hoe je met voeding weer lekker in je vel komt te zitten , ook hoe je zelf heel eenvoudig een weekmenu kan samenstellen.

Dus geef je email adres door en ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen van dit online programma. Moet nog even uitzoeken hoe ik een aanmeld knop op de site kan krijgen……….

Hierbij mijn weekmenu van afgelopen week.
Veel kookplezier!

Vrijdag:           broodje giro’s met salade

Zaterdag:        friet (airfryer) met sate en salade

Zondag:          tomatensoep met ballen en zelfgemaakte tapenade met crackers

Maandag:       groente curry (vega)

Dinsdag:         kip in romige groentesaus met pasta (recept van Marley Spoon)

Woensdag:      nasi met garnalen, sajoer boontjes en ketimoen (zoet/zuur)

Donderdag:    left overs (pasta)

 

Lunch:             tomatensoep/bietensalade