De Groene Pollepel
https://degroenepollepel.nl/burritobowl/
Export date: Thu Nov 21 23:06:46 2024 / +0000 GMT

Burritobowl




Ingrediƫnten:

  • 2 avocado's

  • 3 el kokosolie

  • 400 gr linzen uit blik

  • 4 middelgrote eieren

  • 320 gr kidneybonen uit blik

  • 2 tl gemalen komijn

  • 1 limoen

  • 400 gr bloemkoolrijst

  • 2 el zoete chilisaus


Bereiden

Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Verhit 1 el van de olie in de pan en bak de eieren.

Doe de kidneybonen en linzen in een zeef en spoel ze af onder koud stromend water. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bonen en linzen met de komijn 3 minuten op middelhoog vuur.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de limoen in partjes. Schep de bloemkoolrijst om met het limoenrasp, peper en eventueel wat zout.

Verdeel de linzen, kidneybonen, bloemkoolrijst en avocadoplakjes in componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover en besprenkel met chilisaus. Serveer met de limoenpartjes.