De Groene Pollepel https://degroenepollepel.nl/gado-gado/ Export date: Thu Nov 21 11:49:45 2024 / +0000 GMT |
Gado GadoIngrediënten (4p):
Pindasaus
Bereiding: Snipper de sjalotten fijn en rasp de gember. Bak aan in 2 eetlepels kokosolie. Voeg na 2 minuten de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer door. Als de saus dikker wordt, voeg dan de ketjap, komijn en sambal toe. Gado Gado Snij de sperziebonen doormidden en kook 10 minuten in een ruime pan. De spitskool kan er daarna bij, kook deze 2 minuten mee. Als laatste de taugé toevoegen, en vervolgens de groenten afgieten en koud afspoelen. Schep groente op een bord, verdeel ei erover, verkruimel kroepoek en overgiet met pindasaus. Lekker met zilvervliesrijst of een kip sateetje. Let op: sommige kroepoek is niet glutenvrij Eetlijn proof: zonder rijst, vervang ketjap manis door soja saus en zoet evt. met stevia |