Recepten

Gevulde speculaas zonder suiker

Ingrediënten:

voor het amandelspijs:

  • 200 gr blanke amandelen
  • 175 gr medjoul dadels
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een halve citroen

Voor het speculaas:

  • 300 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 150 gr kokosolie
  • 25 gr speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • wat amandelschaafsel
  • 1 ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pak voor het speculaas een grote kom. Meng hierin amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel en wijnsteen bakpoeder.

Smelt in een apart kommetje de kokosolie. Doe dit dan bij de droge ingrediënten, samen met het vanille extract en amandelmelk. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel.

Verdeel het deeg in 2 stukken en maak hiervan 2 gelijke plannen van ongeveer 2 cm dik. Deze plakken mogen los van elkaar even 15 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd het amandelspijs. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de dadels, het citroensap en citroenrasp toe en maak er 1 geheel van.

Haal de twee plakken speculaas uit de oven en verdeel het amandelspijs over 1 plak. Druk goed aan met je vingers en leg er de andere plak op. Wel voorzichtig want het deeg is heel brokkelig. Bestrijk met een losgeklopt ei en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen.

Bak dan nog 20 minuten in de oven.

 

Vorig recept
social position