Recepten

Groente lasagne

Ingrediënten (4 pers):

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 pomodori tomaten
  • 500 gr tomaten passata
  • 1 scheut balsamico
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 gr geraspte kaas
  • olijfolie

Benodigdheden:
Ovenschaal

Bereiding:

Start met het verwarmen van de oven op 200 graden. Daarna kun je het best beginnen met het snijden van de aubergine en courgette in dunne plakken met de kaasschaaf of groentesnijder. Leg alle plakjes naast elkaar en strooi er wat zout overheen. Daarna kun je de rest gaan snijden de mozzarella in blokjes, tomaten in plakjes, knoflook en uitjes in kleine stukjes. De courgette en aubergine mogen best een kwartiertje drogen.
Als alle ingrediënten gesneden zijn, kun je de ui en knoflook fruiten in een klein beetje olijfolie. Na een minuut of 3 kun je de passata toevoegen. Zodra het aan de kook is, kun je de Italiaanse kruiden, scheutje balsamico, peper en zout naar wens toevoegen. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Vet de ovenschaal in en doe er een klein laagje tomatensaus in de schaal en bouw de lasagne op volgens onderstaande volgorde:
laagje aubergine
laagje tomaten
laagje courgette
laagje mozzarella
laagje saus
herhaal deze volgorde nog een keer
Sluit het geheel af met een laagje geraspte kaas.
Het geheel mag 45 minuten in de oven.

 

Bron: geinspireerd door recept van “goedetengezondleven.nl”

 

Vorig recept
social position