Recepten

Groente broodjes

Ingrediënten:

  • 170 gr bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 40 gr kokosolie
  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr pompoenpitten
  • ½ tl bakzout
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren
  • 30 ml appelazijn
  • 140 gr wortelrasp
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde rozemarijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 175 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal intussen de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot rijst. Pel en snipper de ui en smelt de kokosolie.
Meng in een beslagkom de amandelmeel, pompoenpitten, het bakzout en het zout.
Roer de eieren, kokosolie en appelazijn hier doorheen zodat een lobbig beslag ontstaat. Spatel vervolgens de bloemkoolrijst, wortelrasp, ui, oregano en rozemarijn door het beslag. Vorm met de hand 12 gelijke bolletjes van het mengsel en leg deze op de bakplaat.
Leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, want ze lopen nog een beetje uit.Bak de broodjes in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor je ze serveert.

Bron: Paleo tijdschrift nr 1-2018

Eetlijnproof: neem glutenvrij amandelmeel of maal zelf de amandelen

 

Vorig recept
Volgend recept
social position