Italiaanse bloemkool
Ingrediënten (4 pers):
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 250 gr champignons
- 20 gr speltmeel
- 300 ml groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Verse peterselie
- Zeezout
- Verse peper
- Een paar blaadjes verse basilicum
Bereiding:
Haal de roosjes bloemkool van de stronk. Snij de sjalotten in stukjes en de champignons in schijfjes. Verwarm de bouillon.
Kook de bloemkool in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotten en de champignons tot dat deze een mooie kleur hebben. Doe de speltmeel op de sjalot en de champignons en voeg gelijk de bouillon en de tomatenpuree toe. Zorg voor een mooie gladde saus. Mocht de saus dik blijven, dan kun je natuurlijk altijd een beetje water toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
Schenk de saus over de bloemkool en voeg gelijktijdig de peterselie en de basilicum toe. Zorg ervoor dat de saus de bloemkool volledig bedekt.
Lekker met volkoren pasta of zelfgemaakte groente pasta.
Eetlijn proof: vervang de speltmeel door een glutenvrije variant zoals amandelmeel en gebruik glutenvrije pasta of maak zelf groente pasta van courgette of wortel