De Groene Pollepel
https://degroenepollepel.nl/italiaanse-stamppot-met-walnoten/
Export date: Thu Mar 28 16:15:23 2024 / +0000 GMT

Italiaanse stamppot met walnoten




Ingrediënten 2 personen:

  • 400 gr kruimige aardappels, geschild en gehalveerd

  • 1 courgette

  • ½ potje gedroogde tomaatjes (op olie)

  • 75 ml crème fraîche

  • 1 blokje groentebouillon

  • 125 gr spekblokjes of reepjes

  • 35 gr walnoten

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • Scheutje olijfolie

  • Zwarte peper

  • Klontje boter

  • Verse basilicum


Bereiden

Breng een pan water aan de kook en los de groentebouillon tablet hier in op. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 15 min gaar. Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat ze krokant worden, schep ze daarna uit de pan. Verwijder het vet en vocht uit de pan of neem een aparte pan voor de groente.

Snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie aan en voeg de blokjes courgette toe. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ook deze in stukjes. Voeg deze toe aan de courgette en bak een paar minuten mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Schep een klontje boter en de creme fraîche er door heen. Voeg dan de spekjes, courgette-tomaat mengsel daarna de walnoten toe. Breng de stamppot op smaak met wat peper. Zout is vaak niet nodig omdat de spekjes al vrij zout zijn. Snijd wat blaadjes basilicum in stukjes en meng deze door de stamppot. Verwarm de stamppot nog een minuutje door en garneer met wat basilicum of peterselie.