Recepten

Kiwi Cheesecake

Ingrediënten (5 porties)

Bodem

  • 200 gr havermoutmeel
  • 150 gr dadels
  • 100 ml water
  • 1 handje gecrunchte pecannoten
  • 1 el kaneel
  • 2 el pompoenpitten en zonnebloempitten
  • 2 el lijnzaad

Cheesecake lagen

  • 1000 gr magere kwark
  • 11 gelatineblaadjes
  • 1 handje spinazie
  • 1 el honing
  • 3 kiwi’s

Bereidingstijd 105 minuten

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Wel de dadels 5 minuten in warm water. Gooi het water hierna niet weg, want dit kun je gebruiken voor de bodem. Meng in de keukenmachine de havermoutmeel, kaneel en dadels. Laat de keukenmachine een aantal keer flink draaien. Voeg hier vervolgens de overige ingrediënten van de bodem aan toe en laat nog een paar goed draaien totdat alles goed vermengd is. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en schep hier de bodem in. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven. Laat hierna goed afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng 500 gram magere kwark met spinazie in de blender. Schep dit in een kom en zet even opzij. Meng de overige kwark met de honing. Schep hier 2 eetlepels van in een steelpannetje en los hier 5 gelatineblaadjes in op. Als de gelatine is opgelost giet je dit weer bij de overige kwark. Dit is voor de eerste laag. Giet de kwark op de bodem en zet 1 uur in de koelkast. Los nu de overgebleven 6 blaadjes op in 2 eetlepels spinaziekwark. Is de gelatine opgelost? Voeg de eetlepels dan weer toe aan de spinaziekwark. Haal de bodem met de eerste laag uit de koelkast en zet terug in de koelkast.

Schil de kiwi’s en snijd in plakken. Bedek de cheesecake met de kiwi plakken en zet vervolgens weer terug in de koelkast. Laat de cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast staan. Daarna kun je het in porties snijden.

Bron: inlovewithhealth.com

 

Vorig recept
Volgend recept
social position