Wie wij zijn

Wij zijn twee kookgekken, Marianne onze superkok en Corola onze Orthomoleculair voedingsdeskundige. En samen maken wij de lekkerste en gezonde gerechten klaar.

Wie is Marianne?                                                                                         

Mijn passie voor koken is al vroeg begonnen. Mijn schoonmoeder bakte de lekkerste taarten en aangezien ik daar al op jonge leeftijd over de vloer kwam heb ik deze hobby al snel overgenomen. Ook maakte zij een heerlijke lasagne volgens een Sardijns recept. Deze maak ik nog steeds. Ik heb er een gezonde draai aan gegeven en heb deze tot de lekkerste lasagne van de hele wereld gemaakt!

Lekker koken doe ik al mijn hele leven, maar 4 jaar geleden kwam ik in aanraking met gezonde voeding en wat dat met je lichaam kan doen. Sindsdien kook ik met een gezonde inslag. Niet te vaak vlees, nooit met pakjes en zakjes en alles puur en ambachtelijk en zoveel mogelijk biologisch. Het smaakt beter en je voelt je er nog beter door ook! Ook maak ik al jaren hapjes voor feestjes en partijen en nu heb ik ontdekt dat je deze gezonde inslag ook heel goed bij hapjes kan toepassen. Met de informatie over gezonde voeding van Corola maken we de lekkerste, gezonde hapjes en buffetten!

Corola en ik koken al weer een tijdje tijdens een training waar een gezonde leefstijl het uitgangspunt is. We koken daar voornamelijk orthomoleculair en zijn inmiddels ook ervaren met allerlei soorten diëten.

Ik kook ook al jaren elke maand voor een grote groep mensen waarbij ik bij het opstellen van het menu ook rekening hou met een goede variatie en gezonde voeding. Voor mij blijft de 80-20 regel (80% gezond en 20% wat minder gezond) zeker van toepassing. Een heerlijk dessert is natuurlijk niet weg te denken, maar ook dan zoek ik zoveel mogelijk naar alternatieven om suikers te vermijden

Wie is Corola?

Ik heb koken altijd al heel erg leuk gevonden. Het is voor mij een stukje “me time”. Maar wat ik eigenlijk nog veel leuker vind, is te ontdekken wat voeding met je kan doen. Je kan jezelf ziek maken door voeding (denk aan suikers of allergieën) maar dus ook helen. Alleen moet je net even weten wat wel en wat niet. En net dat stukje vind ik het meest interessant.

Helaas heb ik dit zelf ook aan den lijven ondervonden. Een paar jaar geleden was ik altijd moe, slecht in m’n vel en veel vage klachten. Toch konden de doctoren niets vinden. De uitslag van m’n bloedonderzoeken waren altijd goed, maar ik voelde me alles behalve goed. Dan maar zelf verder gaan zoeken en ben ik met de orthomoleculaire geneeswijze in aanraking gekomen. Toen bleek er toch echt van alles mis te zijn; een darm parasiet, een overbelaste lever en bijnieren, insuline resistent, gluten intolerant en een lekkende darm. Onder begeleiding heb ik toen mijn voeding aangepast, ben in eerste instantie de suikers gaan laten staan en heb de tekorten van vitamines en mineralen middels voedingssuppletie aangevuld.

En hoe bizar………..ik voel me nu weer super energiek en blij. En dat met zoiets simpels als voeding.

Dit alles heeft me geïnspireerd om hier alles van te willen weten.
Na meerdere orthomoleculaire en natuurvoedingsstudies ga ik mijn missie volbrengen om de wereld gezonder te maken.
En dan start ik graag met jou!

Missie en visie

“Bewustwording is het begin van de verandering”, en wij zien het als onze missie om jou bewust te maken en te informeren over wat voeding voor invloed heeft op je gezondheid. Over wat de voedingsindustrie ons aanbied in de supermarkten en wat ze ons aanprijzen met reclames. Deze voedingsindustrie heeft echt niet het beste met ons voor maar helaas wel met hun eigen portemonnee. En de overheid laat het allemaal gebeuren en onderschat de grootte van het probleem.

Neem het heft in eigen handen en kies bewust voor de juiste voeding.
Want ook jij kan weer lekker in je vel zitten!

Voeding is zoveel meer dan een lekkere hap of slok
Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat voeding invloed heeft op je gezondheid. Zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid. Hoe gaaf is het dan, dat je dus door te kiezen voor de juiste voeding, ervoor kan zorgen dat je weer lekker in je vel zit, of dat je meer energie krijgt, of dat je minder (of helemaal geen) last meer hebt van chronische klachten. Klik hier voor ons klachtgericht voedingsadvies.

Zo krijg jij controle over je eigen gezondheid !
De tijd van pakjes, zakjes en magnetron maaltijden is echt voorbij. Met de kennis van nu moeten we de juiste keuzes gaan maken om te zorgen dat we gezond blijven (of zelfs worden). En koken is echt niet moeilijk, eng of kost veel tijd.

Hoe dan……? Kom naar een kookworkshop of maak een afspraak voor een persoonlijk advies. Dan gaan we samen kijken hoe we jouw huidige voedingspatroon stap voor stap kunnen aanpassen. En als zelf koken (nog) een te grote uitdaging voor je is, komen wij dat graag voor je doen! Met onze gezonde en heerlijke catering verras jij je gasten helemaal!

Ervaringen

Edwin, 5 december 2018;
Na 3 weken met “het nieuwe eten” volgens de Eetlijn bezig te zijn en mede dankzij de recepten van De Groene Pollepel ben ik inmiddels 5 kilo afgevallen. Mijn bloeddruk is weer naar normaal gedaald en voel me al stukken beter. Helemaal super natuurlijk, maar heb nog wat kilo’s en weken te gaan. Maar daar helpt coach Corola mij uiteraard bij!!

Elize, 12 oktober 2018;

Voor mijn dertigste verjaardag heb ik een kookworkshop laten verzorgen door De Groene Pollepel. De dames denken met je mee en alle dieetwensen worden meegenomen. Wat ik echt heel leuk vindt is dat ze duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Het was een heerlijke, goed verzorgde avond die ik zonder zorgen heb mogen beleven met mijn vrienden en familie op een gezellige locatie. Wil jij een leuke verrassende kookworkshop die goed verzorgd is voor een goede prijs/kwaliteit verhouding? Zoek dan niet langer en boek de Groene Pollepel!

Bettina, 4 juli 2018;
Wat een enthousiaste cateraar is Marianne! De vreugde voor het koken straalt er van af! Bij de aanvraag voor een menu voor het eindexamenfeest van mijn dochter kregen we direct vele leuke ideeën gepresenteerd. En toen we nog iets extra’s vroegen was niets te ingewikkeld. Op de dag van het feest kwam Marianne vol enthousiasme in grote schalen het buffet klaarzetten. Daarbij was aan alles gedacht om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. En dan begon het eten… Wat heerlijk! We hebben echt gesmuld en ik kreeg van vele feestgangers ook te horen hoe lekker ze hebben gegeten! Dank je wel Marianne, en tot een volgende keer!

Simone, 24 juni 2018;
Vandaag ons 25 jarig huwelijksfeest gevierd en de catering laten verzorgen door Marianne en Corola.  Helemaal goed! Lekkere en verrassende borrelhapjes en ook het buffet met salades en verschillende vleessoorten was top. Je kunt zien en proeven dat er met veel liefde gekookt wordt. Kortom een aanrader!


Zij bestelden ook deze heerlijke taart. Zeg nou zelf, daar wil je toch wel een keer voor zondigen!

Gini, 4 juni 2018;
Corola heeft mij geholpen mijn darmklachten/obstipatie te verhelpen. Een goede inventarisatie en deskundigheid waren de sleutel naar anders eten. Met behulp van de juiste supplementen zijn mijn darmen tot rust gekomen en behoren mijn klachten tot het verleden. Wil jij ook iets aan je eetgewoontes veranderen of gewoon gezonder en bewuster eten? Bel of mail Corola en het komt goed!

Trudy, 4 maart 2018;
Onlangs heeft Marianne mijn verjaardagsdiner gekookt. In overleg hebben we het menu samengesteld. Marianne heeft goed rekening gehouden met de dieetwensen. Een heerlijke soep met vers brood en kruidenboter, een fantastisch hoofdgerecht en een super lekker dessert. Alles vers en dat proefde je. Het werd gebracht in mooie schalen, ik hoefde het alleen maar op tafel te zetten. Ik had alle tijd voor mijn gasten en we hoefden de deur er niet voor uit. Thuis uit eten. Dus, wil je iets aparts, helemaal naar je eigen wens, kijk op de website van ‘de groene pollepel’!

Alice, 3 maart 2018;
Dit jaar vierde mijn man zijn 70e verjaardag en deze mijlpaal wilden we een extra feestelijk tintje geven. Dit is meer dan gelukt met het prima verzorgde buffet door Marianne en Corola! Voorafgaande aan de dag hebben we in prettig overleg de samenstelling van het buffet besproken. Het werd een gevarieerd buffet met warme en koude gerechten. Met name de saté met bijbehorende satésaus viel prima in de smaak.  Ook de soep, salades, quiches en frittata waren gevarieerd en zeer smakelijk. De groene pollepel is zeker een adres om te onthouden en aan te bevelen!

     

Joop en Kitty, 8 december 2017;
Wij hebben deze dames gevraagd een Italiaans buffet te maken voor ons 50 jarig huwelijksfeest.
Het was een groot succes! Het eten was heerlijk!