Overnight oatmeal
Ingrediënten:
- 30 – 40 gr havervlokken
- 1 el chiazaad
- 1 el sesamzaad
- 1 el lijnzaad
- 1 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- 200 ml (plantaardige) melk. Ik gebruik altijd havermelk of amandelmelk
- de volgende dag: vers fruit in stukjes
Benodigdheden:
groot glas of kom
Bereiding:
Doe de havervlokken, alle zaden, de rozijnen en het kaneelpoeder in een kom of glas en meng goed met een lepel.
Schenk nu de melk erbij en meng weer goed door.
Zet in de koelkast voordat je gaat slapen.
De volgende ochtend ren je verheugd van je bedje naar je ijskast om daar je lekkere dikke, vochtige smurrie uit te halen. Roer nog even door.
Maak af met wat vers fruit in blokjes.
Smullen! Wedden dat dit ontbijt vaker op het menu zal staan? En als je ‘m te dik vindt doe je er de volgende keer wat meer melk bij, vind je ‘m te vochtig, dan simpelweg wat minder.
De havervlokken (havermout kan trouwens ook prima hoor) zorgt ervoor dat de energie heel langzaam wordt afgegeven, dus tot aan de lunch zeker geen snack drang…….
Variatietips:
Vervang een klein beetje van de (amandel)melk door een eetlepel magere kwark of Grieke yoghurt (dan is hij alleen niet meer lactose vrij). Daar worden je overnight oaties lekker romig door.
Gebruik als toppings ook eens cacao nibs of geraspte kokos.
Mmmm, de keuze is rrrreuze!
Bron: Chickslovefood
Eetlijnproof: om hem eetlijn proof (fase 1)te maken de rozijnen weglaten en glutenvrije havervlokken kiezen of boekweitvlokken