Recepten

Pasta met venkel en chocola

Ingrediënten 4p:

• 500 gr volkoren spaghetti
• klontje boter
• 2 el olijfolie
• 2 grote uien, fijngehakt
• 3 knoflooktenen, fijngesneden
• 1 dessertlepel bruine suiker
• 1 blikje kikkererwten
• 1 venkelknol, venkelgroen voor de garnering
• 4 tomaten
• 1 blikje gepelde tomaten
• ½ blokje groentebouillon
• 25 gr pure chocolade (minimaal 70 %)

Bereiden

Kook de pasta beetgaar. Fruit in een diepe koekenpan of hapjespan de boter, olijfolie, uien, knoflook en suiker. Voeg ook de kikkererwten toe.
Snijd ondertussen de venkel in blokjes en voeg die ook toe. Laat zeker 5 minuten met een deksel op de pan en onder af en toe omscheppen zacht fruiten.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe, samen met de gepelde tomaten en het halve bouillonblokje. Laat nog 5-8 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Garneer de schotel op het laatste moment met kleinere stukjes chocolade of laat de chocolade erin smelten en schep snel en luchtig de uitgelekte spaghetti erdoor.
Garneer met venkelgroen.

 

Vorig recept
Volgend recept
social position