Recepten

Glutenvrije en suikervrije pepernoten

Ingrediënten (40/50 stuks):

  • 100 gram haver-, hazelnoten- of amandelmeel
  • 100 gram kastanjemeel
  • ¼ tl Himalaya zout
  • 5 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kardemom of gemalen anijs
  • 15 gr kokosbloesemsuiker  of stevia
  • 1 tl gemalen vanille
  • 40 a 50 gr gesmolten roomboter, ghee of kokosolie
  • 100 ml havermelk
  • evt. ½ tl natrium bicarbonaat

Bereiding:

Alle ingrediënten mengen en even proeven.
De zoetekauwen willen misschien er nog iets meer kokosbloesemsuiker of stevia doorheen mengen.
Rol er 40-50 ronde bolletjes van en druk de onderkant even plat op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden en laat ze afkoelen. Als je ze niet krokant wilt haal je ze na ca. 25-30 minuten weer uit de oven.

Bron: Rineke Dijkinga

Eetlijnproof: vervang de kokosbloesemsuiker door een paar druppeltjes stevia

 

Vorig recept
Volgend recept
social position