Recepten

Pittige paprikasoep

Ingrediënten (8p):

  • 1 winterpeen
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 grote rode paprika’s
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 chilipepers
  • 200 ml slagroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Benodigdheden:
staafmixer of keukenmachine

Bereiding:

Schil winterpeen, aardappelen en ui. Was alle groenten. Snijd de paprika’s, selderij, winterpeen, chilipepers en ui fijn. Snijd de zoete aardappelen in grote stukken.

Verhit de olie in een grote pan en bak de gehakte selderij-wortel-ui en chilipepers  lichtjes aan. Voeg dan de aardappelen en paprika’s in stukken gesneden toe. Bak voor een minuut, Blus met de groentebouillon af. Dek af en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn, voeg indien nodig een beetje warm water toe.

Pureer met een staafmixer of een keukenmachine. Op dit punt kunt u de slagroom toevoegen. Zet het terug op het vuur, voeg zout toe.

 

Vorig recept
Volgend recept
social position