De Groene Pollepel
https://degroenepollepel.nl/pepernoten/
Export date: Thu Dec 26 10:38:46 2024 / +0000 GMT

Glutenvrije en suikervrije pepernoten




Ingrediënten (40/50 stuks):

  • 100 gram haver-, hazelnoten- of amandelmeel

  • 100 gram kastanjemeel

  • ¼ tl Himalaya zout

  • 5 tl speculaaskruiden

  • 1 tl kardemom of gemalen anijs

  • 15 gr kokosbloesemsuiker  of stevia

  • 1 tl gemalen vanille

  • 40 a 50 gr gesmolten roomboter, ghee of kokosolie

  • 100 ml havermelk

  • evt. ½ tl natrium bicarbonaat


Bereiding:

Alle ingrediënten mengen en even proeven.
De zoetekauwen willen misschien er nog iets meer kokosbloesemsuiker of stevia doorheen mengen.
Rol er 40-50 ronde bolletjes van en druk de onderkant even plat op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden en laat ze afkoelen. Als je ze niet krokant wilt haal je ze na ca. 25-30 minuten weer uit de oven.

Bron: Rineke Dijkinga

Eetlijnproof: vervang de kokosbloesemsuiker door een paar druppeltjes stevia