De Groene Pollepel
https://degroenepollepel.nl/sajoer-boontjes-volgens-omas-recept/
Export date: Thu Nov 21 14:10:14 2024 / +0000 GMT

Sajoer boontjes volgens oma’s recept




Ingrediënten (4 pers):

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 zoete paprika

  • 1 cm laos en/of gember, geraspt

  • 1 don salam blad en/of lime leave (toko)

  • 500 gr snijbonen of sperziebonen (mag ook uit de vriezer)

  • 3 tl kippenbouillonpoeder

  • 200 ml  kokosroom

  • kokosolie


Benodigdheden:
wok of hapjespan

Bereiding:

Pel en snipper de ui, de knoflook, en de paprika.
Rasp de laos en/of de gember.
Als je verse bonen gebruikt, blancheer ze dan 5 minuten in kokend water en giet af. Als je sperziebonen uit de vriezer hebt, hoeft dat niet.
Bak de ui, knoflook en paprika in de kokosolie, voeg de laos en/of de gember toe. Bak even aan.
Voeg dan de don salam blad en/of de lime leave en de bonen toe, voeg ook de bouillonpoeder toe, en vervolgens de kokosroom en laat op zacht vuur stoven tot de bonen gaar zijn (ongeveer 10 minuten).

Tip:

Je kunt dit gerecht het beste combineren met rijst. Op die manier krijg je een compleet pakket aan aminozuren binnen waardoor deze combi als volwaardige eiwitbron geldt.