Kookschool

Gezond worden en vooral gezond blijven wil iedereen, het liefst zo lang mogelijk, alleen………hoe doe je dat? Hoe gaaf zou het zijn als je met zoiets simpels als voeding, zelf je gezondheid kan beïnvloeden? Verrassing………. Dat kan! Wij bieden verschillende kookworkshops aan waarin je inspiratie krijgt hoe je gezonder kunt koken met meer groenten en zonder suiker.

Zoet zonder suiker: in deze workshop gaan we gezonde tussendoortjes, gebakjes en dessert maken zonder geraffineerde suiker. Je zal gaan ervaren hoe lekker en eenvoudig dat kan zijn!

Groente in de hoofdrol: op een unieke locatie, ervaren hoe je zelf op een simpele manier lekker en gezond kan koken, waarbij je met gemak meer groente en fruit in je dagelijkse voedingspatroon kunt invoeren. Wij zorgen voor gezonde inspiratie en een gezellige avond waarin je naast het koken ook informatie mee krijgt over gezonde en ongezonde voeding.

Go Greener, Go Vegan: Over plantaardig eten hoor je nu steeds meer, maar hoe doe je dat dan!? Dat leer je in deze kookworkshop waarin we je laten ervaren hoe lekker veganistisch eten kan zijn!

Verrassend Vegetarisch: Als iedereen wat minder vlees zou eten is dat goed voor ons lijf en voor het milieu. Maar hoe doe je dat? Laat je inspireren; kook en proef verrassende en heerlijke gerechten!

Koolhydraatarm, hoe dan!?: Je hoort er veel over, maar hoe pak je dat aan om koolhydraatarm te eten? In deze workshop zal ik je inspireren met leuke recepten voor alle dag!

Kom je ook naar één van onze kookworkshops?! De kosten zijn € 57,50 per persoon voor alle workshops.

De inloop is om 17.30 uur en we starten met koken om 18.00 uur. Nadat we alles hebben geproefd sluiten we de workshop rond 21.00 uur af.

De workshop Zoet zonder Suiker begint iets later, om 19.00 uur.

Vraag ook naar de mogelijkheden om deze workshops met je collega’s of vrienden te doen! Ook voor kleinere groepen tot 7 personen zijn er mogelijkheden om kookworkshops te doen in mijn nieuwe kookstudio in Ridderkerk.

Kookworkshops

Op 29 november 2020 waren Monique en Hennie in de kookstudio van De Groene Pollepel; Als je dochter alleen nog maar vegan eet dan moet je als moeder ineens een hoop aanpassen en echt even wennen. Dus gaf ik mijn moeder een workshop vegan-koken cadeau. Wat hebben we een leuke avond gehad. Samen koken is altijd leuk, maar met de hulp van Marianne wordt het ook nog eens heel lekker. Mooie gerechten, vegan, gezond, lekker en ook voor niet-keukenprinsessen goed te maken. Wat wil je nog meer. We komen zeker nog een keer terug voor nieuwe inspiratie en de gezelligheid.

Op 27 november 2020 hebben Nancy met dochter Sanne en Carine met dochter Roos een kookworkshop gevolgd; We hebben een hele fijne kookworkshop gehad bij De Groene Pollepel. We begonnen met een heerlijk smoothie van Marianne. Na het verdelen van de gerechten gingen we alle 4 aan de slag met heerlijke gezonde gerechten. Super fijne kookstudio waar je andere gezonde gerechten leert en leuke ideeën opdoet die je thuis ook kunt gebruiken. Een echte aanrader! Dankjewel Marianne voor al je informatie en gezellige kookworkshop!

Op 12 maart 2020 was weer de eerste kookworkshop van dit jaar! Deze keer in de nieuwe kookstudio van De Groene Pollepel! Alle voortekenen van de maatregelen inzake het Corona-virus waren al in aantocht, dus een kleine groepje deze keer. Maar niet minder gezellig, want deze dames waren zeer enthousiast over hoe je lekkere zoete gerechten kan maken zonder geraffineerde suikers. In Zoet zonder Suiker leer je hoe je tussendoortjes en nagerechten kan maken. En dat lukte! En daarna natuurlijk lekker smullen van al het lekkers dat we gemaakt hadden. Het was weer genieten!

19 oktober 2019 was de laatste kookworkshop van dit jaar met als thema Groente in de hoofdrol. In deze workshop maar een klein groepje maar daarom niet minder gezellig! Deze keer hebben onze moeders en onze mannen ook meegekookt. We hebben de grote kachel lekker aangezet en genoten van weer heerlijke gerechten.

In september was het thema van de kookworkshop Verrassend Vegetarisch. Met een gezellig clubje hebben we weer heerlijke gerechten gekookt en daarna natuurlijk opgegeten! Op het menu stond doperwtensoep, salade met gegrilde watermeloen, champignons in balsamico, pasta met venkel en chocola en pruimensoufflé. Bij de koffie hadden we een heerlijke dadel/noten-taart.

Op 11 mei stond een b  ijzondere workshop gepland; Zoet zonder Suiker! Hoe kan je toch lekkere baksels op tafel zetten zonder geraffineerde suikers? Dat ga je leren in deze kookworkshop. Eerst lekkere dingen maken met elkaar onder onze enthousiaste begeleiding en daarna natuurlijk lekker proeven van wat we gemaakt hebben. Deze workshop werd gegeven in Palet in Rotterdam. Het was een hele leuke middag waarin de deelnemers nieuwe recepten hebben uitgeprobeerd en alternatieven hebben geleerd van geraffineerde suiker, zodanig dat je alsnog kunt genieten van lekkere gebakjes, tussendoortjes en nagerechten.

Op 15 maart 2019 was voor de eerste keer de kookworkshop Verrassend Vegetarisch, deze keer in de kookstudio in Scheveningen. Op het menu stond de pittige paprikasoep, bloemkoolsteak, pasta met venkel en chocola en aardbeien-cashew-mousse. Met niet al te veel mensen, maar met veel kookplezier en smakelijk eten!

In september 2018 was er weer een kookworkshop gepland. Natuurlijk weer met groente in de hoofdrol en deze keer weer in de orangerie op het uniekste plekje in Dordrecht De Eikenhof !
De groenten van deze keer waren snijbonen en knolselderij en het fruit wat deze keer een hoofdrol kreeg was de exotische mango. Het was weer een super gezellige avond, met deze keer zelfs 2 mannen die de kookpotten niet schuwde.
Hierbij een impressie van deze top avond.

Wil jij ook ervaren hoe makkelijk en lekker gezond koken eigenlijk is?
Wil jij ook een gezellige avond met lekkere hapjes, biologische wijntjes en gezellige mensen?
Laat je naam en email adres achter via het contact formulier, dan krijg je vanzelf bericht van nieuwe kookworkshops.

Wat was het weer een succes! De kookworkshop van 31 mei in de orangerie bij De Eikenhof. Deze keer zelfs de jongste deelnemer ooit van 10 jaar die haar hand niet omdraaide voor een super lekkere nectarine taart. Verder hadden we natuurlijk asperges (hoe kan het ook anders, midden in het asperge seizoen) en spinazie in de hoofdrol en als fruit nectarines/perzik.
Het was weer volle bak. En wat zijn wij ontzettend trots op alle koks! Alle gerechten met veel aandacht en liefde gemaakt en dat proefde je. Op naar de laatste workshop van dit jaar (14 september) in de orangerie. Dan wordt het helaas te fris voor deze locatie en gaan we weer plannen maken voor volgend jaar.

klik hier voor een impressie van de orangerie -> leuk filmpje

Op 1 december 2017 heeft onze eerste kookworkshop plaatsgevonden. Aangezien de kas op dat moment niet warm genoeg was hebben we een andere locatie gevonden. En wat een succes was het! De deelnemers werden geïnformeerd door voedingsdeskundige Corola over wat wel en beter niet te eten en daarna gingen zij aan de slag met heerlijke recepten met de ingrediënten bieten, bloemkool en peer. Zie hier een impressie.

Check de agenda voor data voor de nieuwe workshops.

Locatie

In mijn mooie nieuwe kookstudio in Ridderkerk kan ik kookworkshops verzorgen tot 7 personen. Een gezellige en gemoedelijke sfeer en van alle gemakken voorzien. Dus ook voor kleine groepen kan je bij mij terecht.

Op ‘t Struweel in Ridderkerk-Rijsoord waan je jezelf ver weg van alle hectiek van de dag! Deze orangerie, begroeid met kalebassen, tomaten, komkommer en kruiden past helemaal in ons concept van koken met verse ingrediënten!

Agenda

De laatste workshop van 2023 staat gepland op donderdag 14 december en heeft als thema Verrassend Vegetarisch.

De kookworkshops voor 2024:

17 januari             Go Greener, Go Vegan

15 februari            Verrassend Vegetarisch

13 maart                Koolhydraatarm, hoe dan!?

18 april                   Groente in de Hoofdrol

15 mei                     Zoet zonder Suiker

12 juni                     Go Greener, Go Vegan

Wil je meer informatie, laat dan je naam en email adres achter via het contact formulier.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen kookschool