Kookschool

Gezond worden en vooral gezond blijven wil iedereen, het liefst zo lang mogelijk, alleen………hoe doe je dat? Hoe gaaf zou het zijn als je met zoiets simpels als voeding, zelf je gezondheid kan beïnvloeden? Verrassing………. Dat kan!

  • Wil jij, op een unieke locatie, ervaren hoe je zelf op een simpele manier lekker en gezond kan koken? (ook als je geen topchef bent …..)
  • Wil jij zien hoe je  met gemak meer groente en fruit in je dagelijkse voedingspatroon kunt invoeren?
  • Wil jij een gezellig avondje met leuke mensen en tegelijk wat leren over gezonde (en ongezonde) voeding?

Kom dan naar de kookworkshop “Groenten in de hoofdrol”.

Vraag ook naar de mogelijkheden om deze workshop met je collega’s of vrienden te doen!

Kookworkshops

19 oktober was de laatste kookworkshop van dit jaar met als thema Groente in de hoofdrol. In deze workshop maar een klein groepje maar daarom niet minder gezellig! Deze keer hebben onze moeders en onze mannen ook meegekookt. We hebben de grote kachel lekker aangezet en genoten van weer heerlijke gerechten.

In september was het thema van de kookworkshop Verrassend Vegetarisch. Met een gezellig clubje hebben we weer heerlijke gerechten gekookt en daarna natuurlijk opgegeten! Op het menu stond doperwtensoep, salade met gegrilde watermeloen, champignons in balsamico, pasta met venkel en chocola en pruimensoufflé. Bij de koffie hadden we een heerlijke dadel/noten-taart.

Op 11 mei stond een b  ijzondere workshop gepland; Zoet zonder Suiker! Hoe kan je toch lekkere baksels op tafel zetten zonder geraffineerde suikers? Dat ga je leren in deze kookworkshop. Eerst lekkere dingen maken met elkaar onder onze enthousiaste begeleiding en daarna natuurlijk lekker proeven van wat we gemaakt hebben. Deze workshop werd gegeven in Palet in Rotterdam. Het was een hele leuke middag waarin de deelnemers nieuwe recepten hebben uitgeprobeerd en alternatieven hebben geleerd van geraffineerde suiker, zodanig dat je alsnog kunt genieten van lekkere gebakjes, tussendoortjes en nagerechten.

Op 15 maart 2019 was voor de eerste keer de kookworkshop Verrassend Vegetarisch, deze keer in de kookstudio in Scheveningen. Op het menu stond de pittige paprikasoep, bloemkoolsteak, pasta met venkel en chocola en aardbeien-cashew-mousse. Met niet al te veel mensen, maar met veel kookplezier en smakelijk eten!

In september 2018 was er weer een kookworkshop gepland. Natuurlijk weer met groente in de hoofdrol en deze keer weer in de orangerie op het uniekste plekje in Dordrecht De Eikenhof !
De groenten van deze keer waren snijbonen en knolselderij en het fruit wat deze keer een hoofdrol kreeg was de exotische mango. Het was weer een super gezellige avond, met deze keer zelfs 2 mannen die de kookpotten niet schuwde.
Hierbij een impressie van deze top avond.

Wil jij ook ervaren hoe makkelijk en lekker gezond koken eigenlijk is?
Wil jij ook een gezellige avond met lekkere hapjes, biologische wijntjes en gezellige mensen?
Laat je naam en email adres achter via het contact formulier, dan krijg je vanzelf bericht van nieuwe kookworkshops.

Wat was het weer een succes! De kookworkshop van 31 mei in de orangerie bij De Eikenhof. Deze keer zelfs de jongste deelnemer ooit van 10 jaar die haar hand niet omdraaide voor een super lekkere nectarine taart. Verder hadden we natuurlijk asperges (hoe kan het ook anders, midden in het asperge seizoen) en spinazie in de hoofdrol en als fruit nectarines/perzik.
Het was weer volle bak. En wat zijn wij ontzettend trots op alle koks! Alle gerechten met veel aandacht en liefde gemaakt en dat proefde je. Op naar de laatste workshop van dit jaar (14 september) in de orangerie. Dan wordt het helaas te fris voor deze locatie en gaan we weer plannen maken voor volgend jaar.

klik hier voor een impressie van de orangerie -> leuk filmpje

Op 1 december 2017 heeft onze eerste kookworkshop plaatsgevonden. Aangezien de kas op dat moment niet warm genoeg was hebben we een andere locatie gevonden. En wat een succes was het! De deelnemers werden geïnformeerd door voedingsdeskundige Corola over wat wel en beter niet te eten en daarna gingen zij aan de slag met heerlijke recepten met de ingrediënten bieten, bloemkool en peer. Zie hier een impressie.

Check de agenda voor data voor de nieuwe workshops.

Locatie

Op ‘t Struweel in Ridderkerk-Rijsoord waan je jezelf ver weg van alle hectiek van de dag! Deze orangerie, begroeid met kalebassen, tomaten, komkommer en kruiden past helemaal in ons concept van koken met verse ingrediënten!

En als het koud is koken we binnen bij Palet in Rotterdam. Sfeervol en van alle luxe voorzien!

 

Agenda

De kookworkshops voor dit jaar zijn weer voorbij. Volgend voorjaar gaan we weer leuke kookworkshops organiseren.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data, laat dan je naam en email adres achter via het contact formulier.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen kookschool