Wie ben ik

Ik ben Marianne, kookgek en superkok! Ik zet de lekkerste en gezonde gerechten voor je klaar!

‘Mijn passie voor koken is al vroeg begonnen. Mijn schoonmoeder bakte de lekkerste taarten en aangezien ik daar al op jonge leeftijd over de vloer kwam heb ik deze hobby al snel overgenomen. Ook maakte zij een heerlijke lasagne volgens een Sardijns recept. Deze maak ik nog steeds. Ik heb er een gezonde draai aan gegeven en heb deze tot de lekkerste lasagne van de hele wereld gemaakt!

Lekker koken doe ik al mijn hele leven, maar 4 jaar geleden kwam ik in aanraking met gezonde voeding en wat dat met je lichaam kan doen. Sindsdien kook ik met een gezonde inslag. Niet te vaak vlees, nooit met pakjes en zakjes en alles puur en ambachtelijk en zoveel mogelijk biologisch. Het smaakt beter en je voelt je er nog beter door ook! Ook maak ik al jaren hapjes voor feestjes en partijen en nu heb ik ontdekt dat je deze gezonde inslag ook heel goed bij hapjes kan toepassen. Met de informatie over gezonde voeding van Corola maken we de lekkerste, gezonde hapjes en buffetten!

Ik kook al weer een tijdje tijdens een training waar een gezonde leefstijl het uitgangspunt is. Ik kook daar voornamelijk orthomoleculair en zijn inmiddels ook ervaren met allerlei soorten diëten.

Ik kook ook al jaren elke maand voor een grote groep mensen waarbij ik bij het opstellen van het menu ook rekening hou met een goede variatie en gezonde voeding. Voor mij blijft de 80-20 regel (80% gezond en 20% wat minder gezond) zeker van toepassing. Een heerlijk dessert is natuurlijk niet weg te denken, maar ook dan zoek ik zoveel mogelijk naar alternatieven om suikers te vermijden.

Met informatie over gezonde voeding van Corola kan ik de lekkerste, gezonde hapjes en maaltijden bieden!’

Missie en visie

“Bewustwording is het begin van de verandering”, en wij zien het als onze missie om jou bewust te maken en te informeren over wat voeding voor invloed heeft op je gezondheid. Over wat de voedingsindustrie ons aanbied in de supermarkten en wat ze ons aanprijzen met reclames. Deze voedingsindustrie heeft echt niet het beste met ons voor maar helaas wel met hun eigen portemonnee. En de overheid laat het allemaal gebeuren en onderschat de grootte van het probleem.

Neem het heft in eigen handen en kies bewust voor de juiste voeding.
Want ook jij kan weer lekker in je vel zitten!

Voeding is zoveel meer dan een lekkere hap of slok
Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat voeding invloed heeft op je gezondheid. Zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid. Hoe gaaf is het dan, dat je dus door te kiezen voor de juiste voeding, ervoor kan zorgen dat je weer lekker in je vel zit, of dat je meer energie krijgt, of dat je minder (of helemaal geen) last meer hebt van chronische klachten. Kies dan voor klantgericht voedingsadvies!

Zo krijg jij controle over je eigen gezondheid !
De tijd van pakjes, zakjes en magnetron maaltijden is echt voorbij. Met de kennis van nu moeten we de juiste keuzes gaan maken om te zorgen dat we gezond blijven (of zelfs worden). En koken is echt niet moeilijk, eng of kost veel tijd.
Hoe dan? Kom naar een kookworkshop of maak een afspraak voor een persoonlijk advies. Dan gaan we samen kijken hoe we jouw huidige voedingspatroon stap voor stap kunnen aanpassen. En als zelf koken (nog) een te grote uitdaging voor je is, komen wij dat graag voor je doen! Met onze gezonde en heerlijke catering verras jij je gasten helemaal!

Ervaringen

Ingrid, 22 april 2020;

Ik kende De Groene Pollepel al van de leuke kookworkshops en van de lekkerste Tiramisu van heel Europa:-)! Dus die bestelde ik regelmatig als toetje bij verjaardagen. Sinds kort biedt De Groene Pollepel ook ‘maaltijden op bestelling’. Daar maken wij ondertussen wekelijks gebruik van. Echt een uitkomst, want thuis werken betekent voor ons niet dat je meer tijd hebt om te koken! Het eten van Marianne is gezond en super lekker. En iedere week heeft ze weer andere verrassende gerechten. Met 2 vleeseters en 2 vegetariërs in huis is het bovendien heel fijn dat je voor het hoofdgerecht altijd kunt kiezen tussen een vegetarische en een niet-vegetarische variant. Van 1 hoofdgerecht kunnen wij met 2 personen eten. Daarmee wordt het naast gezond, makkelijk (want het wordt zelfs aan huis bezorgd) ook nog eens heel betaalbaar. Ik kan het echt iedereen aanraden!

Kim en Dionne, 19 juli 2019;

Op deze datum hebben wij elkaar de liefde verklaard en de liefde gevierd met familie en vrienden op De Eikenhof in Dordrecht. Aan deze dag zaten een hoop voorbereidingen vast waaronder het regelen van lekker en goed eten. Zo kwamen wij uit bij De Groene Pollepel van Marianne uit Ridderkerk. Om te komen tot een mooi menu hebben wij twee keer afgesproken met Marianne. Alles kon en Marianne dacht niet alleen mee met het eten, maar ook in praktische zin was zij helpend en zorgzaam. En dan breekt de dag aan. Marianne verzekerde ons ervan dat alles goed zou komen en dat we het rondom het eten konden loslaten. Zij regelde het. En hoe!!! Het eten was geweldig! De smaak, de kleuren, de opmaak, met zorg en aandacht en liefde klaar gemaakt door Marianne en haar team. Aan alles was gedacht. Er was een kindje met een glutenallergie bij waar Marianne rekening mee had gehouden en ook hij kreeg heerlijk te eten. De mensen waren verrast en blij met het heerlijke eten. Mede dankzij Marianne is deze dag voor ons zeer geslaagd! Je had altijd tijd voor ons, je was goed bereikbaar en alles ging in overleg. Je bent een kanjer!

Cindy van een ziekenhuis in Dordrecht over de overwerk-maaltijden: Keer op keer weet Marianne ons te verrassen met gezonde en lekkere maaltijden. Onze favoriet is toch wel de lasagne en de tiramisu, mmmmm!

Wim en Joke, 22 juni 2019

Heel hartelijk bedankt voor de uitstekende verzorging van de catering op ons feest. We maakten graag gebruik van je ervaring en tips. Je kookte een verrassend, gevarieerd en gezond menu en onze gasten (en wij) vonden het heerlijk. We hopen dat nog velen van je kookkunst mogen genieten!

Theo en Carine, 15 juni 2019

Wij organiseerden laatst een tuinfeest omdat wij allebei 50 werden. We hadden al eens eerder kennis gemaakt met Marianne’s kookkunsten dus toen wij besloten een cateraar te zoeken, wisten we al snel dat het ‘De Groene Pollepel’ zou worden. Samen met Marianne hebben we besproken wat we wilden; het zou een vegetarisch buffet worden. Marianne denkt mee, doet voorstellen en heeft overal een oplossing voor! Op de dag zelf werden alle taarten, salades, hapjes en soep keurig op tijd gebracht en klaargezet en heeft iedereen kunnen genieten van de heerlijke gerechten. De gasten waren erg enthousiast en maakten er veel complimenten over! Ook heel prettig dat alle borden, bestek en glazen door Marianne werden gebracht en dat ze een dag later weer werden opgehaald. Kortom; een aanrader voor iedereen die van feestelijke, smakelijke en gezonde gerechten houdt!!! (en van feestjes zonder stress in de keuken…)

Edwin, 5 december 2018;
Na 3 weken met “het nieuwe eten” volgens de Eetlijn bezig te zijn en mede dankzij de recepten van De Groene Pollepel ben ik inmiddels 5 kilo afgevallen. Mijn bloeddruk is weer naar normaal gedaald en voel me al stukken beter. Helemaal super natuurlijk, maar heb nog wat kilo’s en weken te gaan. Maar daar helpt coach Corola mij uiteraard bij!!

Elize, 12 oktober 2018;

Voor mijn dertigste verjaardag heb ik een kookworkshop laten verzorgen door De Groene Pollepel. De dames denken met je mee en alle dieetwensen worden meegenomen. Wat ik echt heel leuk vindt is dat ze duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Het was een heerlijke, goed verzorgde avond die ik zonder zorgen heb mogen beleven met mijn vrienden en familie op een gezellige locatie. Wil jij een leuke verrassende kookworkshop die goed verzorgd is voor een goede prijs/kwaliteit verhouding? Zoek dan niet langer en boek de Groene Pollepel!

Bettina, 4 juli 2018;
Wat een enthousiaste cateraar is Marianne! De vreugde voor het koken straalt er van af! Bij de aanvraag voor een menu voor het eindexamenfeest van mijn dochter kregen we direct vele leuke ideeën gepresenteerd. En toen we nog iets extra’s vroegen was niets te ingewikkeld. Op de dag van het feest kwam Marianne vol enthousiasme in grote schalen het buffet klaarzetten. Daarbij was aan alles gedacht om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. En dan begon het eten… Wat heerlijk! We hebben echt gesmuld en ik kreeg van vele feestgangers ook te horen hoe lekker ze hebben gegeten! Dank je wel Marianne, en tot een volgende keer!

Simone, 24 juni 2018;
Vandaag ons 25 jarig huwelijksfeest gevierd en de catering laten verzorgen door Marianne en Corola.  Helemaal goed! Lekkere en verrassende borrelhapjes en ook het buffet met salades en verschillende vleessoorten was top. Je kunt zien en proeven dat er met veel liefde gekookt wordt. Kortom een aanrader!


Zij bestelden ook deze heerlijke taart. Zeg nou zelf, daar wil je toch wel een keer voor zondigen!

Gini, 4 juni 2018;
Corola heeft mij geholpen mijn darmklachten/obstipatie te verhelpen. Een goede inventarisatie en deskundigheid waren de sleutel naar anders eten. Met behulp van de juiste supplementen zijn mijn darmen tot rust gekomen en behoren mijn klachten tot het verleden. Wil jij ook iets aan je eetgewoontes veranderen of gewoon gezonder en bewuster eten? Bel of mail Corola en het komt goed!

Trudy, 4 maart 2018;
Onlangs heeft Marianne mijn verjaardagsdiner gekookt. In overleg hebben we het menu samengesteld. Marianne heeft goed rekening gehouden met de dieetwensen. Een heerlijke soep met vers brood en kruidenboter, een fantastisch hoofdgerecht en een super lekker dessert. Alles vers en dat proefde je. Het werd gebracht in mooie schalen, ik hoefde het alleen maar op tafel te zetten. Ik had alle tijd voor mijn gasten en we hoefden de deur er niet voor uit. Thuis uit eten. Dus, wil je iets aparts, helemaal naar je eigen wens, kijk op de website van ‘de groene pollepel’!

Alice, 3 maart 2018;
Dit jaar vierde mijn man zijn 70e verjaardag en deze mijlpaal wilden we een extra feestelijk tintje geven. Dit is meer dan gelukt met het prima verzorgde buffet door Marianne en Corola! Voorafgaande aan de dag hebben we in prettig overleg de samenstelling van het buffet besproken. Het werd een gevarieerd buffet met warme en koude gerechten. Met name de saté met bijbehorende satésaus viel prima in de smaak.  Ook de soep, salades, quiches en frittata waren gevarieerd en zeer smakelijk. De groene pollepel is zeker een adres om te onthouden en aan te bevelen!

     

Joop en Kitty, 8 december 2017;
Wij hebben deze dames gevraagd een Italiaans buffet te maken voor ons 50 jarig huwelijksfeest.
Het was een groot succes! Het eten was heerlijk!