Gele curry pasta
Ingrediënten voor 1 potje
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• Het witte gedeelte van 1 stengel citroengras
• 1 groene peper
• 3 cm gehakte gember
• 1 el kerriepoeder
• 0,5 tl kurkuma
• 1 tl korianderzaad
• 0,5 limoen
• Snuf zout
Bereiden
Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine. Officieel maak je currypasta in de vijzel, ik doe het stiekem wel in mijn hakmolentje.
Doe de currypasta in een schone pot.
Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor 4 personen) maken.
Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Bij mij was hij na 2 weken nog prima. Maar gebruik vooral je neus om te kijken of hij nog goed is.