Gado Gado met zilvervliesrijst
Ingrediënten:
- 400 gr sperziebonen
- 125 gr taugé
- 1 winterpeen
- 1 kleine spitskool
- 4 eieren
- 1/2 komkommer
- 200 gr zilvervliesrijst
- 200 gr ongezouten pinda’s
- arachideolie
- 400 ml kokosmelk
- 2 teentjes knoflook
- ketjap
- sambal
- zout en peper
- kroepoek
Bereiden
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Haal de boontjes af en breek ze door midden. Snijd de winterpeen in reepjes. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Kook de eieren hard.
Kook de boontjes en de peen in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de taugé nog even mee en giet alles af. Wok de spitskool al roerend in wat olie gedurende 5 minuten. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in plakken.
Leg de groente in een mooie schaal en leg de eieren erop. Bestrooi met wat verkruimelde kroepoek.
Maak de pindasaus door de pinda’s in de keukenmachine te vermalen. Laat langzaam wat olie in de keukenmachine open totdat het de dikte van pindakaas heeft. Snijd de teentjes knoflook in stukjes en vermaal mee in de keukenmachine. Verwarm een pannetje met daarin de pindakaas en de kokosmelk. Doe er wat ketjap en sambal bij en eventueel wat peper en zout. Verwarm tot tegen het kookpunt aan, de saus wordt langzaam dikker, maar mag niet koken. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe.
Serveer de groente, rijst en saus apart met nog wat kroepoek.