Boerenkool lasagne
Ingrediënten
- 500 gr Boerenkool (gesneden)
- 12 lasagnebladen
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 250 gr champignons
- 1 bol mozzarella
- Handje geraspte kaas
- 500 ml melk
- 50 gr bloem
- 50 gr boter + 1 eetlepel
- Snuf peper en zout
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met de eetlepel boter. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is. Breng de groenten op smaak met een beetje peper en zout.
Maak de bechamelsaus. Smelt 50 gr boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar tot een roux. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus. Laat een paar minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg hier een paar lasagnebladen op. Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en schep hier ca. ⅓ van het boerenkool-champignonmengsel op. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel hier er een paar van over de laag. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2 x. Bestrooi de bovenzijde van de boerenkool lasagne met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven.