Recepten

Hutspot als ovenschotel

Ingrediënten

  • 250 spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • snuf paprikapoeder
  • Snufje chili poeder
  • handje geraspte kaas

Hutspot:

  • 1 blaadje laurier
  • 25 gr boter
  • snuf nootmuskaat
  • scheut warme melk
  • snuf peper en zout
  • 500 gr aardappels (kruimig en geschild)
  • 500 gr hutspot groenten (of 400 gr wortel en 1 grote ui)

Bereiden

Maak eerst de hutspot. Snijd de wortels en ui in stukjes. Doe de aardappels in gelijke stukken in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.

Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Voeg de puntpaprika’s toe in blokjes en de ui gesnipperd. Hak ook de knoflook heel fijn en voeg toe aan de spekjes. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder een snufje chili.

Verdeel de gebakken spekjes en paprika over een ovenschotel en verdeel de hutspot er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet nog 20 minuten in de oven.

 

Vorig recept
social position