Kerstboom brownies
Ingrediënten (vorm 20×20) 10 stuks:
- 60 gram ongezouten roomboter
- 200 gram kokosbloesemsuiker
- 125 gram pure chocola
- 1 el stroop
- 2 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 75 gram witte chocolade (+ spuitzak)
- kerstsprinkles naar keuze
- 10 prikkertjes
Bereiden
Doe de boter, de suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.
In een kom klop je de eieren met het vanille extract schuimig. Voeg hier het afgekoelde chocolade mengsel aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het met een spatel glad.
Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en versiert. Eenmaal afgekoeld halveer je de brownie zodat je 2 repen krijgt. Snijd hier driehoeken uit, zo lijken ze al iets meer op kerstbomen.
Ter decoratie smelt je de witte chocolade au bain marie, eenmaal gesmolten doe je dit in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en spuit er de ‘slingers’ mee op de kerstboom. Strooi er dan ook gelijk je sprinkles over.
Prik het prikkertje onder in de brownies voor de stam.