Pompoen stamppot met zoete aardappel en andijvie
Ingrediënten 2 personen:
- 300 gr flespompoen (ongeveer een halve)
- 1 winterpeen
- 1 zoete aardappel
- 100 gr fijngesneden, rauwe andijvie
- een handje gehakte cashewnoten
- 50 gr verkruimelde geitenkaas of feta
- een snuf komijnpoeder
- een snuf peper en zout
Bereiden
Schil en snijd de pompoen, wortel en zoete aardappel in blokjes.
Kook de blokjes pompoen, zoete aardappel en winterpeen in een grote pan met water gaar in ongeveer 15-20 minuten.
Breng op smaak met peper, zout en gemalen komijnzaad. Vervolgens kun je de pompoen, zoete aardappel en winterpeen fijnstampen of fijnprakken.
Doe de fijngehakte andijvie door de stamppot.
Verdeel de stamppot over 2 borden en strooi de verkruimelde geitenkaas of feta en gehakte cashewnoten erover.