Recepten

Salade van quinoa, geroosterde pompoen en pijnboombitten

Ingredi├źnten:

  • 1 pak witte quinoa
  • 2x pompoen, schoongemaakt en in stukjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 gr pijnboompitten
  • 2 handjes verse bladpeterselie, grof gehakt
  • 100 gr jonge spinazie
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 4 schijfjes citroen om op te dienen

 

Bereiden:

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Neem de pan van het vuur, maar laat hem nog afgedekt staan om de graankorrels verder te laten zwellen. Maak na 7 minuten los met een vork.

Leg ondertussen de stukjes pompoen op een bakplaat met 2 el olie. Bestrooi ze met de cayennepeper en eventueel een snufje zout en schud ze goed om. Rooster de pompoen in de oven op 180 graden in 25 minuten tot ze knapperig zijn aan de randen en zacht van binnen. Schud ze in een grote kom.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Doe ze ook in de kom. Meng voorzichtig de quinoa, de peterselie en de spinazie erdoor. Zorg ervoor dat alles heel blijft. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Leg de salade op een schaal en besprenkel met de rest van de olijfolie en het citroensap en garneer met de schijfjes citroen.

 

Vorig recept
Volgend recept
social position