Thaise salade met mango en kip
Ingrediënten (4 pers):
- 200 gr gemengde sla
- 2 rode uien
- 1 mango
- 150 gr peulen of suger snaps (10 min geblanceerd)
- 4 tomaten
- Klein bosje koriander
- Handje taugé
- 250 gr gerookte kipfilet
- 1 rode peper
- Handje cashewnoten
- 0,25 dl sojasaus
- 1 el sesamzaadjes
- Sap van 1 limoen
Benodigdheden:
Salade schaal, snijplank en mes
Bereiding:
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd ze in repen.
Maak de ui en peulen schoon en snijd ook in reepjes.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd ragfijn. Hak de koriander fijn.
Doe de sla in een schaal, voeg mango, rode peper, peulen, ui, koriander, tomaat, taugé en cashewnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Maak een dressing van de sojasaus, het limoensap en de sesamzaadjes.
Verdeel de sla over 4 borden en meng er per bord 3 a 4 lepels dressing door.
Snijd de gerookte kipfilet in plakken en verdeel over de salade.
Garneer met wat koriander.
Bron: geïnspireerd op recept van Ad Jansen