Vegetarische stoofpot van wintergroenten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gr flespompoen
- 400 gr knolselderij
- 300 gr pastinaak
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 20 gr roomboter
- 2 el bloem
- 200 ml water
- Zout en peper
- 1 mespuntje gemalen anijszaad
- 1 mespuntje gemalen kruidnagel
- 1 mespuntje gemalen komijnzaad
- 1 tl kaneel
Bereiden
Schil de flespompoen, de pastinaak en de knolselderij en snijd ze in grove stukken van ongeveer 2x2cm.
Snijd de champignons in dikke plakken.
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Pel en hak de knoflooktenen fijn.
Smelt de roomboter in een ruime pan en voeg alle hiervoor genoemde ingrediënten toe.
Plaatst de deksel op de pan en laat 12 minuten stoven op matig vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de kruiden bij elkaar in een bakje, voeg de bloem aan de kruiden toe en schep door elkaar.
Breng 200 ml water aan de kook in de waterkoker.
Voeg de bloem met kruiden toe en als de groenten gaar zijn en schep de kruiden dan door de groenten.
Voeg het water toe en schep nogmaals door elkaar.
Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.