Zuurkoolquiche
Ingrediënten
- 6 vellen hartig taartdeeg
- 2 theelepels mosterd
- 4 eieren
- 250 gr zuurkool uit pot of zak
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 appel
- Snuf kerrie
- snuf peper en zout
- peterselie
- 200 gr rookworst (eventueel vega)
- handje geraspte kaas
- boter om in te vetten
- Quichevorm of springvorm ca. 24 cm
Bereiden
Verwarm de oven op 190 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem.
Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de eieren in een kom en roer samen met de room en mosterd door elkaar. Voeg de zuurkool toe. Breng op smaak met een snuf peper, zout, kerrie en peterselie. Snijd de appel zonder schil en de rookworst in blokjes en schep door het zuurkool mengsel.
Verdeel het zuurkool mengsel over de beklede vorm. Bestrooi met een beetje kaas en zet ca. 45 minuten in de oven. Controleer altijd even of de zuurkoolquiche goed gaar is. Bestrooi met wat peterselie.