Recepten

Appel/perentaart

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 10 dadels zonder pit
  • 200 gram walnoten of hazelnoten
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout

Voor de caramel

  • 10 el kokosolie
  • 300 g ontpitte dadels
  • 100 g tahin
  • 10-12 el water
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 5 peren of appels
  • schaaltje rozijnen (in water geweld)
  • 2 eetlepels Kaneel
  • Sap van een halve citroen

Voor de garnering

  • Nootjes (pistache of amandelen of pecan noten)

Bereiden

In de keukenmachine mixen we alle ingrediënten voor de bodem tot een fijn beslag. Je kunt het best als eerst de dadels erin doen zodat deze fijn gemalen worden, dan de noten toevoegen. Hieraan voeg je de (gesmolten) kokosboter toe en daarna alle kruiden.

In een springvorm druk je het beslag aan tot een fijne taartbodem met een randje van ongeveer 3 cm.

Doe de springvorm voor 10 minuten in de koelkast/vriezer zodat deze kan harden en de kokosolie kan stollen.

Smelt voor de caramellaag de kokosolie zachtjes in een pan. Doe dit met de overige ingrediënten voor de caramellaag in een keukenmachine en meng alles tot een karamel. Dit kan tot 10 minuten duren – voeg nog wat water toe als het te klonterig is.

De vulling maak je door appels of peren te schillen en in blokjes te snijden. Hier voeg je wat citroensap aan toe zodat de appels niet gaan verkleuren. Dan voeg je hier voldoende kaneel aan toe en dit roer je goed door. Vervolgens voeg je hier in water gewelde rozijnen aan toe.

Als de taartbodem opgestijfd is kun je hier de appel/perenmix aan toevoegen.

Garneer de taart met wat gehakte nootjes.

 

Vorig recept
Volgend recept
social position