Bieten salade met linzen en ontbijtspek
Ingrediënten (4 pers):
- 200 gr (Puy)linzen
- 500 ml groentebouillon
- 25 gr gepelde walnoten
- 4 plakken ontbijtspek of bacon
- 75 gr gemengde bladsla
- 1 rode gekookte biet, grof geraspt of in blokjes
- 150 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl dijonmosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- Zout en peper
Benodigdheden:
Kookpan, vergiet, koekenpan
Bereiding:
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon. Giet ze af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Rooster het spek in dezelfde hete koekenpan krokant. Meng de witte wijnazijn, dijonmosterd en olijfolie voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over borden. Schep de rode biet door de linzen en verdeel dit mengsel met de geitenkaas en walnoten over de sla. Giet de dressing erover en leg het spek erop.