Bosvruchtentaart
Ingrediënten voor een taart van ca 18 cm
Voor de bodem:
- 90 g amandelmeel
- 60 g glutenvrije havermout
- 60 g boekweitmeel
- 6 medjooldadels
- 3 el maanzaad
- 4 el kokosolie (gesmolten)
- 2 el warm water
- evt. theelepel kaneel
- snuf zout
Voor de bavarois laag:
- 1 doosje diepvries bosvruchten a 250 g
- 400 ml kokosyoghurt
- 4 blaadjes gelatine
- 2 tl verse vanille poeder
extra:
- springvorm van 18 cm
- bakpapier
- staafmixer
- kokosolie om in te vetten
- garnering naar keuze: Vers fruit, noten, alleen kokosrasp etc.
Bereiden
Begin met het maken van de bodem:
Verwarm je oven voor op 175 graden hete lucht.
Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom en roer door. Voeg de dadels toe en kneed fijn. Voeg vervolgens de kokosolie in beetjes toe en kneed tot een plakkend deeg. Als het nog niet genoeg plakt, voeg dan 1 à 2 el warm water toe.
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier, zet de ring erop en knip het overtollige papier weg. Vet nu de randen in met wat kokosolie. Verdeel het deeg in tweeën: gebruik de helft voor de bodem en maak met je vingers of een natte lepel een laag van ca 0,5 cm. Gebruik de andere helft van het deeg voor de opstaande rand, ook weer ca 0,5 cm. Bak nu in 12-15 min gaar op 175 graden.
Dan de bavarois laag:
Week als eerste 4 blaadjes gelatine in koud water.
Zorg dat het fruit naar keuze is ontdooit en uitgelekt. Pureer met een staafmixer het fruit samen met de kokos yoghurt en verse vanille tot een egale mousse. Zet een pan op laag vuur met een klein beetje water (ca 2-3 el) en verwarm dit.
Knijp de gelatine blaadjes uit en los dit al roerend met een garde op in het warme water. Voeg dit toe aan de bavarois mousse.
Als de bodem klaar is (goudbruin van kleur) koel deze dan zo snel mogelijk af door even in de vriezer te zetten. Als het is afgekoeld kan de mousse erbij en moet het ca 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer vlak voor het serveren met geraspte kokos, vers fruit, noten.