Broccoli-couscous met avocado en kerriecrème
Ingrediënten (2 personen):
- 60 gram cashewnoten
- 300 gram broccoli
- 160 gram couscous
- wat zout
- 2 tl appelazijn
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1/2 rode chilipeper
- 2 el kerriepoeder
- 60 ml amandelmelk
- 1/2 avocado
- 1 tl citroensap
- 3 el tuinkers
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Staafmixer
- Serveerring
Bereiden:
Laat de cashewnoten een nacht weken in ruim water.
Snijd de volgende dag de broccoli in roosjes en pureer ze in de keukenmachine met wat zout, de appelazijn en 1 el olijfolie grof zodat het eruit ziet als rijst.
Meng de couscous met een gelijk deel gekookt water en laat 5-7 minuten staan totdat de couscous het water heeft opgenomen.
Giet de cashewnoten af. Snijd de 1/2 chilipeper doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe de cashewnoten en de chilipeper samen met het kerriepoeder, de amandelmelk en de rest van het zout en de olijfolie in de mixkom van de keukenmachine en pureer alles tot een gladde crème. Dit kan ook met de staafmixer.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel deze met citroensap.
Meng de broccolirijst en couscous door elkaar. Zet de serveerring op een bord en vul deze met de broccolirijst. Haal de ring eraf en leg de avocadoplakjes erop en verdeel de kerriecrème erover. Garneer met de tuinkers.