Brownies met zoete aardappel
Ingrediënten
· 425 gram zoete aardappels
· 100 gram gemengde ongezouten noten
· 100 gram speltmeel
· 45 gram cacaopoeder
· 1 ei
· snuf zeezout
· 3 eetlepels honing
· 1 zakje bakpoeder
Benodigdheden
· keukenmachine
· kleine ovenschaal
· bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water gedurende 15 minuten. Laat ze even afkoelen en pureer ze dan met behulp van een keukenmachine.
Hak de noten grof. Zeef het speltmeel in een kom en voeg de cacao en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en voeg dan de gepureerde zoete aardappel een ei, ongeveer driekwart van de fijngehakte noten, wat zeezout en en de honing toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Strooi de rest van de noten erover en zet de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten. Check altijd even of de brownies gaar zijn met een satéprikker.