Recepten

Cashewcakejes

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 250 gr medjouldadels, ontpit
  • 175 gr bruine amandelen
  • snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 250 gr cashewnoten, ongezouten en ongebrand
  • 70 gr kokosolie, gesmolten
  • 3 el kokosmelk
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder

Voor de karamelsaus

  • 80 gr kokosbloesemsuiker
  • 120 ml kokosmelk
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zeezout

Verder nodig

  • Keukenmachine
  • siliconen muffinsvormpjes

Bereiden

Doe de cashewnoten in een kom en vul deze met water totdat de cashewnoten onderstaan. Laat minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht weken. Als je wat meer haast hebt kan je de cashewnoten ook 10 minuten koken in water, dan zijn ze ook zacht.

Voor de karamelsaus verwarm je de suiker op middelhoog vuur in een pannetje. Roer door zodra het is gesmolten en laat 2 minuten sudderen. Doe daarna de kokosmelk erbij, roer en laat nog 10 minuten sudderen totdat het is ingedikt. Haal het pannetje van het vuur en roer het vanillepoeder en zou erdoor. Laat dit afkoelen.

Maak de bodem door de dadels, amandelen en zeezout in een keukenmachine fijn te malen. Plak het deeg aan de zijkanten en bodems van de muffinvormpjes en druk iets aan. Maak vervolgens de keukenmachine schoon.

Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maak er een romige massa van. Giet dit in de dadelbodempjes. Doe er met een theelepel wat karamelsaus in en roer door.

 

Vorig recept
Volgend recept
social position