Ontbijttaartje
Ingredienten:
voor 2 personen
- 2 eieren
- 1 el gebroken pecannoten (of walnoten)
- 1 banaan
- 2 el boekweitvlokken (of glutenvrije havervlokken)
- 2 el kokosrasp
- flinke tl koekkruiden
- 2 scheppen Aminozurencomplex (via Eetlijn coach)
- 1 el Griekse yoghurt
- Handje fruit en chiazaad
Bereiding:
Prak de banaan, kluts de eitjes er door en meng met een garde het Aminozurencomplex en de koekkruiden er door. Daarna de boekweitvlokken, de kokosrasp en de pecannoten; goed mengen.
Verdeel het mengsel over 2 bakjes en zet ze 1,5 minuut in de magnetron op 1000 watt. Keer je bakje ondersteboven en schud het taartje op een bordje. Garneer naar behoefte met een toef Griekse yoghurt, wat fruit en chiazaad.
TIP:
Je kunt deze taartjes ook maken in kleine tulbandvormpjes. Lekker bramenmoes er over, een toef van kokoscrème en smullen maar.
Lekker voor bij de koffie op een feestelijke dag.