Salade Nicoise
Ingrediënten 4 personen:
- 500 g koelverse gebroken sperziebonen
- 2 middelgrote eieren
- 250 g cherrytomaten
- 320 g tonijnstukken in olie
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 120 g zwarte olijven zonder pit
- Olijfolie
- Citroensap
- 2 el Griekse yoghurt
- Paar druppeltjes stevia
Bereiden
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar.
Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes.
Halveer de tomaatjes.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken.
Snijd de ui in ringen.
Maak een dressing. Pers de knoflook en vermeng met olijfolie, citroensap en yoghurt. Als je de dressing iets zoeter wilt hebben kan je er wat stevia doorheen doen.
Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven.