Tajine met bloemkool
Ingrediënten (4 personen):
- 500 gr bloemkoolroosjes
- 150 ml kokosmelk
- 2 appels
- 55 gr amandelen
- 1 rode paprika
- 3 el rozijnen
- 150 ml groentebouillon
- Paar blaadjes verse munt
- 1 el kerriepoeder
- Snufje komijnpoeder
- Peper en zout
- 350 gr kleine runder-gehaktballetjes
- 400 gr zilvervliesrijst of couscous
Bereiden:
Schil de appels en snijd samen met de rode paprika in stukjes. Verwarm de tajine op het fornuis (met vlammenverdeler). Voeg de bloemkoolroosjes, appels en paprika toe. Giet de kokosmelk en bouillon erbij. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met kerrie, komijn en wat peper en zout. Leg wat blaadjes verse munt op het gerecht en zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bak in een koekenpan de gehaktballetjes goudbruin. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Haal de deksel van de tajine en verwijder de blaadjes munt. Schep de rozijnen en amandelen erdoor en verdeel de gebakken gehaktballetjes over de groenten en laat nog 5 minuten afgedekt zachtjes doorkoken.
Serveer de tajine met de rijst (die je eventueel kan vervangen door couscous).
Mocht je geen tajine hebben dan kan je dit gerecht ook prima maken in een pan met een dikke bodem.
Je kunt dit gerecht natuurlijk ook vegetarisch maken door het gehakt weg te laten. Dat is net zo smakelijk.
Eetlijnproof: zonder rozijnen en vervang de rijst/couscous door quinoa, amarant of boekweit.