Glutenvrije en suikervrije pepernoten
Ingrediënten (40/50 stuks):
- 100 gram haver-, hazelnoten- of amandelmeel
- 100 gram kastanjemeel
- ¼ tl Himalaya zout
- 5 tl speculaaskruiden
- 1 tl kardemom of gemalen anijs
- 15 gr kokosbloesemsuiker of stevia
- 1 tl gemalen vanille
- 40 a 50 gr gesmolten roomboter, ghee of kokosolie
- 100 ml havermelk
- evt. ½ tl natrium bicarbonaat
Bereiding:
Alle ingrediënten mengen en even proeven.
De zoetekauwen willen misschien er nog iets meer kokosbloesemsuiker of stevia doorheen mengen.
Rol er 40-50 ronde bolletjes van en druk de onderkant even plat op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden en laat ze afkoelen. Als je ze niet krokant wilt haal je ze na ca. 25-30 minuten weer uit de oven.
Bron: Rineke Dijkinga
Eetlijnproof: vervang de kokosbloesemsuiker door een paar druppeltjes stevia