Sajoer boontjes volgens oma’s recept
Ingrediënten (4 pers):
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete paprika
- 1 cm laos en/of gember, geraspt
- 1 don salam blad en/of lime leave (toko)
- 500 gr snijbonen of sperziebonen (mag ook uit de vriezer)
- 3 tl kippenbouillonpoeder
- 200 ml kokosroom
- kokosolie
Benodigdheden:
wok of hapjespan
Bereiding:
Pel en snipper de ui, de knoflook, en de paprika.
Rasp de laos en/of de gember.
Als je verse bonen gebruikt, blancheer ze dan 5 minuten in kokend water en giet af. Als je sperziebonen uit de vriezer hebt, hoeft dat niet.
Bak de ui, knoflook en paprika in de kokosolie, voeg de laos en/of de gember toe. Bak even aan.
Voeg dan de don salam blad en/of de lime leave en de bonen toe, voeg ook de bouillonpoeder toe, en vervolgens de kokosroom en laat op zacht vuur stoven tot de bonen gaar zijn (ongeveer 10 minuten).
Tip:
Je kunt dit gerecht het beste combineren met rijst. Op die manier krijg je een compleet pakket aan aminozuren binnen waardoor deze combi als volwaardige eiwitbron geldt.